Головна Новини Світ Китай Китай заявив про готовність приєднати Тайвань силовим методом
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай заявив про готовність приєднати Тайвань силовим методом

І позначив, що виходить з ядерної гонки

25 липня 2019, 09:56 comments6124
Поділіться публікацією:
Китай заявив про готовність приєднати Тайвань силовим методом

Уряд Китайської Народної Республіки підтвердив готовність використовувати військову силу для повернення під свою юрисдикцію Тайваню.

Про це повідомляється в Білій книзі з національної оборони, оприлюдненому в середу Держрадою КНР, передає "Інтерфакс Україна".

Китай відзначає, що його військова стратегія носить виключно оборонний характер і її метою є захист власного суверенітету. Стверджується, що це стосується і ядерної стратегії. Вона спрямована на те, щоб "запобігти використанню ядерної зброї проти Китаю іншими державами". Китайський уряд заявило, що не застосує ядерну зброю першим в будь-яких умовах і відмовляється від участі в гонці озброєнь.

Також підкреслюється підкреслюється, що "Китай ніколи і ні за яких обставин не застосує ядерну зброю першим". Він також зобов'язується не використовувати ядерну зброю проти неядерних країн і не проводити по ним політику загрози застосування ядерної зброї.

Китай також не має наміру втягуватися в гонку ядерних озброєнь і буде підтримувати свій ядерний потенціал "на мінімальному рівні, необхідному для власного захисту".

Міністерство відзначило, що прийнята США військова доктрина спрямована на завоювання глобального переваги. Така політика підриває світову стабільність і загрожує глобальній безпеці. Це підштовхує гонку озброєнь і змушує інші держави витрачати значні кошти на вдосконалення власних озброєнь, включаючи ядерні.

У документі зазначається, що Китай, незважаючи на мирний характер проведеної політики, не виключає застосування військової сили для повернення Тайваню.

Офіційний представник Міноборони КНР старший полковник У Цянь заявив на брифінгу: "Біла книга є абсолютно чітким сигналом: шлях до незалежності Тайваню — це мертвий шлях".

Він підкреслив, що КНР докладає максимальних зусиль для того, щоб домогтися мирного возз'єднання.

"Однак ми жодним чином не можемо дозволити, щоб якісь особи, організації, політичні партії будь-яким шляхом відокремили від Китаю будь-який клаптик території", — підкреслив У Цянь.

Нагадаємо, Китай розповів про свої плани побудови атомних реакторів по всьому світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!