Головна Новини Світ США США евакуюють свої війська в Сирії, - міноборони Еспер
commentss НОВИНИ Всі новини

США евакуюють свої війська в Сирії, - міноборони Еспер

Туреччина має намір продовжити свою військову наступ

13 жовтня 2019, 19:40 comments2275
Поділіться публікацією:
США евакуюють свої війська в Сирії, - міноборони Еспер

Міністр оборони Марк Еспер заявив, що США готується передислокувати 1000 військовослужбовців з північно-східної Сирії на південь держави. Про це він сказав в ефірі передачі "Face the Nation", передає "Укрінформ".

"США готуються до евакуації близько 1000 американських військових з півночі Сирії можна безпечніше і швидше", — заявив Еспер.

Цей крок вирішили зробити через тиждень після того, як президент Трамп оголосив про передислокацію декількох десятків американських військових, які діяли разом з курдськими силами на півночі Сирії, відкривши двері для турецького наступу проти сирійських сил оборони (SDF), головних союзників Вашингтона в боротьбі проти ІГІЛ.

"Протягом останніх 24 годин ми дізналися, що турки, ймовірно, мають намір продовжити свою операцію на південь, глибше ніж спочатку планувалося, і на захід", — сказав Еспер і додав, що "протягом останніх 24 годин дізналися, що SDF прагне укласти Угода з Асадом і російськими для бойових дій проти турків на півночі Сирії "

Міністр оборони розповів, що розміщені в Сирії американські війська опинилися між турецькими військами і СДФ.

"Тому я розмовляв з президентом минулої ночі, і після обговорень з рештою команди з комітету національної безпеки, він наказав, щоб ми почали планове виведення наших військових з півночі Сирії", — резюмував Еспер.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що американські військові потрапили під обстріл турецьких солдатів під час проведення спецоперації в Сирії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!