Головна Новини Світ Росія Путін запевняє, що після вибуху ядерної ракети радіаційної загрози немає
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін запевняє, що після вибуху ядерної ракети радіаційної загрози немає

Глава РФ вперше прокоментував реактивний вибух під Северодвінську

20 серпня 2019, 11:37 comments1978
Поділіться публікацією:
Путін запевняє, що після вибуху ядерної ракети радіаційної загрози немає

Ніякої загрози у зв'язку з інцидентом на військовому полігоні під Северодвінську немає. Про це заявив президент Росії відповідаючи на запитання французької журналістки про нібито існуючу небезпеку радіоактивного зараження.

"Якщо ви маєте на увазі інцидент в Северодвінську, то ніякої загрози там немає, ніякого підвищення радіаційного фону там теж не існує. Туди були направлені експерти, в тому числі незалежні, які контролюють ситуацію. Я отримую доповіді від наших експертів — військових і цивільних. Ми серйозних змін там не бачимо, але превентивні заходи приймаються, щоб не було жодних несподіванок", — сказав він.

Також глава російської держави зазначив, що "люди, які, на жаль, постраждали і загинули, безумовно, виконували найважливішу державну функцію".

"Всі вони будуть представлені до державних нагород Російської Федерації", — уклав він.

Як повідомляло видання "Коментарі", 8 серпня в Росії на території зенітно-ракетної частини під Архангельськом стався вибух при випробуванні рідинної реактивної рухової установки, після цього виріб зайнявся. Датчики спрацювали в сусідньому Северодвінську — на підвищені показники відгукнулася автоматизована система контролю радіаційної обстановки.

"В результаті події отримали травми різного ступеня тяжкості шість представників Міноборони та підприємства-розробника. Два спеціаліста від отриманих поранень померли

20 серпня виконавчий секретар Організації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань Лассина Зербо повідомив, що чотири станції моніторингу радіації припинили передачу даних після вибуху на військовому полігоні під Северодвінську в Росії.

За його словами, з 13 серпня передачу даних припинили станції в Билибине на Чукотці і Залесове в Алтайському краї.

Станції моніторингу створені для дотримання Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань. Він поки не вступив в законну силу, проте Росія стверджує, що дотримується правил.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!