Головна Новини Світ Росія Росія побудує базу атомних підлодок в Ірані
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія побудує базу атомних підлодок в Ірані

У двох іранський портах 'являться бази військово-морського флоту РФ

8 серпня 2019, 23:46 comments7720
Поділіться публікацією:
Росія побудує базу атомних підлодок в Ірані

Росія готується розширити свою військову присутність на Близькому Сході за рахунок співпраці з Іраном, проти якого США ввели повне нафтове ембарго в 2019 році. Про це повідомляє OilPrice.  

У двох іранських портах — Бушир на півдні країні і Чехбехар на південному сході — з'являться бази військово-морського флоту РФ, які будуть використовуватися в тому числі атомними підводними човнами.

 Бушир також стане базою російських ВКС, де будуть розміщені винищувачі Су-37 і Су-57.  Там же планується розквартирувати контингент російських військових, насамперед спецназу, які будуть діяти по сирійському і лівійським сценарієм — під формальним прикриттям статусу "радників" іранського Міноборони. 

 Юридичною базою під створенням нового постійного форт-посту на Близькому Сході, в безпосередній близькості від ключових союзників США в регіоні, стане меморандум про розширення військового співробітництва між Генеральний штабом Збройних сил Ірану і міністерством оборони Росії.  Про підписання документа 29 липня повідомив командувач ВМС Ірану Хосейн Ханзаде, який відвідав Санкт-Петербург і взяв участь у святкуванні Дня Військово-морського флоту РФ.  Крім військового співробітництва, угода включає фінансову допомогу Тегерану з Москви.  

У 2019 Іран чекає від Росії кредит на 5 млрд доларів.  Нагадаємо що попередні спроби співпраці Росії і Ірану не увінчалися успіхом, а крім того, Москва і Тегеран продовжують суперечку про права на газ Каспійського моря, угоду підтримують Корпус вартових ісламської революції і верховний лідера аятолла Хаменеї.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Путін розповів про загиблих на секретній підводному човні в Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!