Головна Новини Світ G7 Зустріч у "нормандському форматі" може відбутися в найближчі тижні, - G7
commentss НОВИНИ Всі новини

Зустріч у "нормандському форматі" може відбутися в найближчі тижні, - G7

Зустріч в «нормандському форматі» згадали у спільній декларації по закінченню саміту G7

26 серпня 2019, 21:39 comments2756
Поділіться публікацією:
Зустріч у "нормандському форматі" може відбутися в найближчі тижні, - G7

Зустріч у "нормандському форматі" щодо врегулювання ситуації на Донбасі може відбутися вже в найближчі тижні. Про це йдеться в спільної декларації лідерів країн G7 за підсумками саміту у Франції.

У декларації, розміщеній на сайті французького адміністрації президента Еммануеля Макрона говориться, що організацією нормандської зустрічі будуть займатися Німеччина і Франція.

"У найближчі тижні Франція і Німеччина організовує саміт у нормандському форматі для досягнення відчутних результатів", — йдеться в декларації.

Нормандська четвірка, або Нормандський формат — дипломатична група високопоставлених представників чотирьох країн (України, Німеччини, Франції та Росії). Її метою є стабілізація ситуації на Донбасі та виконання Мінських угод. Зустрічі проводяться як на рівні глав МЗС, так і на рівні глав держав.

Як повідомляли "Коментарі", президент Російської Федерації Володимир Путін вважає умовою для проведення переговорів у "нормандському форматі" імплементацію особливого статусу Донбасу, і "рішення ряду" питань з представниками української влади. Про це він повідомив за підсумками переговорів з президентом Франції Еммануелем Макроном, повідомляє прес-служба Кремля. Президент РФ вважає, що будь-яка зустріч, у тому числі і зустріч в "нормандському форматі", повинна приводити до конкретних результатів, і зараз потрібно домагатися реалізації досягнутих раніше домовленостей між сторонами переговорів по врегулюванню ситуації на Донбасі.

13 липня в Парижі відбулася перша зустріч радників по відновленню "нормандського формату".

Нагадаємо, що Володимир Путін назвав умови зустрічі з Володимиром Зеленським, позначивши, що в Києві має бути сформовано уряд.

Також ми писали про те, що президент України Володимир Зеленський провів свій перший телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!