Головна Новини Суспільство права людини В Одеській області понад 80 осіб перебували в рабстві
commentss НОВИНИ Всі новини

В Одеській області понад 80 осіб перебували в рабстві

Сімейна пара – громадянин Грузії, громадянка України утримували людей кілька років

23 вересня 2019, 12:59 comments1920
Поділіться публікацією:
В Одеській області понад 80 осіб перебували в рабстві

У Києві завершено досудове розслідування відносно 12 осіб, які кілька років в Одеській області утримували в неволі понад 80 осіб. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Замовниками "живого товару" виявилася сімейна пара – громадянин Грузії і громадянка України – власники сільськогосподарського підприємства, розташованого в Одеській області. Протягом 2015-2018 років на центральних залізничних вокзалах Києва, Одеси, Миколаєва та інших міст найняті ними вербувальники підшукували осіб, що перебувають у вразливому становищі і не мали постійного місця проживання", – йдеться в повідомленні.

Постраждалим пропонували роботу під Києвом з зарплатою від 200 до 500 гривень в день, безкоштовне житло і харчування. Але замість цього завербованих людей доставляли в Одеську область, де після приїзду у них відбирали паспорти і мобільні телефони. Потім їх селили в барак, де в кожній кімнаті нелюдських умовах проживали до 15-20 людей, як чоловіків так і жінок.

"При цьому потерпілі постійно піддавалися фізичному і психологічного насильства з боку охоронців зазначених бараків. Робітників, які відмовлялися працювати чи намагалися втекти, жорстко били в присутності інших працівників для недопущення таких інцидентів у майбутньому", – відзначили в прокуратурі.

Особи учасників злочинної групи встановили і вони були затримані. Під час досудового розслідування було встановлено 82 потерпілих.

Зараз у кримінальному провадженні потерпілими заявлені цивільні позови на загальну суму понад 2,3 млн гривень.

На майно зловмисників накладено арешт, це 12 автомобілів і один мільйон гривень. Обвинувальний акт направлений у Солом'янський районний суд Києва. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до 15 років з конфіскацією.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Овідіопольському районі Одеської області поліція звільнила українців, которыхиспользовали як рабів.

Поліцейські підрозділи виявили місце незаконного утримання близько 30-ти осіб, яких експлуатували як рабів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!