Головна Новини Суспільство події Суд заочно заарештував екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд заочно заарештував екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка

Клименко підозрюється в розкраданні державних коштів на 3 млрд гривень

20 серпня 2019, 11:33 comments2942
Поділіться публікацією:
Суд заочно заарештував екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка

Печерський районний суд столиці заочно заарештував колишнього міністра доходів і зборів часів Януковича Олександра Клименка. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

"Головною військовою прокуратурою неодноразово подавалися до суду клопотання про обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і 19.08.2019 слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва задоволено клопотання прокурора і підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", — сказано в повідомленні.

У ГПУ зазначили, що Головною військовою прокуратурою ГПУ ще 21 квітня 2017 року завершено заочне досудове розслідування кримінального провадження за підозрою колишнього голови Державної податкової служби України (міністра доходів і зборів України Олександра Клименка у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191; ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366; ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205 КК України.

Зазначена особа, як сказано, підозрюється в участі у вчиненні злочинною організацією особливо тяжкого злочину проти державної власності, що заподіяло тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди державі в особливо великих розмірах, та злочину невеликої тяжкості у сфері службової діяльності.

Розслідуванням встановлено, що колишній міністр доходів і зборів України в період 2012-2013 років, перебуваючи у складі очолюваної Віктором Януковичем злочинної організації, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету України на загальну суму 3,1 млрд грн, тобто в особливо великому розмірі шляхом незаконного відшкодування з Державного бюджету України ПДВ на рахунки 3 фіктивних підприємств.

Як повідомляв портал "Коментарі", Деснянський районний суд Чернігова вибрав для Ігоря Овдієнка — помічника заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака — запобіжний захід у вигляді арешту





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!