Головна Новини Суспільство події З "ДНР" в Україну поставляли контрабанду сигарет
commentss НОВИНИ Всі новини

З "ДНР" в Україну поставляли контрабанду сигарет

Загальна вартість вилученого у ділків контрафакту складає понад півтора мільйона гривень

16 жовтня 2019, 16:43 comments2185
Поділіться публікацією:
З "ДНР" в Україну поставляли контрабанду сигарет

У Донецькій області правоохоронці вилучили контрабанду цигарок на суму понад 1,5 млн гривень. Нелегальний товар місцеві жителі переправляли через лінію розмежування. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Так, до злочину причетні житель міста Курахове та житель окупованого Донецька. Тютюнова продукція, виготовлена на місцевій фабриці, згодом поставлялася в різні регіони України.

"Збували підробку під виглядом продукції відомих марок. Правоохоронці виявили 20 ящиків контрафактного товару в Курахове, ще 40 — на транзитному поштовому відділенні в Дніпрі. Всього було вилучено майже дві тисячі блоків сигарет. Зараз вирішується питання про накладення арешту на фальсифіковані тютюнові вироби", — повідомили в прес-службі СБУ.

Також наголошується, що за аналогічною схемою діяв ще один не чистий на руку громадянин — мешканець селища Гранітного. Він контрабанду переправляв спочатку через річку, а потім на автомобілі перевозив через сіру зону контрольно-пропускного пункту.

"Правоохоронці затримали авто зловмисника на шляху до Волновахи з більш ніж 60-ма ящиками сигарет без акцизних марок. За попередніми оцінками, загальна вартість вилученого у ділків контрафакту складає понад півтора мільйона гривень", — наголосили в СБУ.

У поліції за фактом незаконної діяльності відкриті кримінальні провадження.

Раніше портал "Коментарі" писав, що держбюджет України щорічно недоотримує сотні мільярдів гривень через офшорів, контрабанди та виплати заробітної плати "в конвертах".

Фото: прес-служба СБУ



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!