Головна Новини Політика зовнішня політика У Зеленського обіцяють віддавати викривачам корупціонерів 10% від суми хабара
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського обіцяють віддавати викривачам корупціонерів 10% від суми хабара

Викривачі, які повідомляють про масштабні корупційні схеми, будуть заохочені матеріальною винагородою

20 серпня 2019, 13:16 comments3848
Поділіться публікацією:
У Зеленського обіцяють віддавати викривачам корупціонерів 10% від суми хабара

В Офісі президента України розробляють законопроекти, що регламентують порядок повідомлення про корупційні правопорушення, а також матеріальну винагороду викривачів в межах 10% від суми відшкодованих збитків або розміру неправомірної вигоди (хабарі). Про це повідомляє прес-служба президента.

Повідомляється, що механізми захисту і заохочення викривачів корупції обговорювалися з представниками громадських організацій та міжнародних партнерів України у сфері боротьби з корупцією.

Заступник керівника Офісу голови держави Руслан Рябошапка розповів про те, що разом з міжнародними експертами і фахівцями з українських громадських організацій обговорювалися зміни до законодавства, що стосуються вдосконалення механізмів повідомлення про корупційні правопорушення, посилення захисту осіб, які надають таку інформацію, а також способи їх мотивації для викриття топ-корупціонерів.

Проекти законів, що готуються, регламентують способи і порядок повідомлення про корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення, процедури розгляду таких повідомлень, права і гарантії захисту викривачів, їх близьких осіб та інших осіб, які сприяли розкриттю інформації, включаючи право викривача отримувати дані про стан розгляду наданих відомостей, право на безоплатну правову допомогу, конфіденційність, а також на матеріальну винагороду в межах 10% від суми відшкодованих державі збитків або розміру неправомірної вигоди (хабарі).

"Викривачі, які повідомляють про масштабні корупційні схеми, що приносять державі значний збиток, будуть заохочені матеріальною винагородою. Крім того, держава буде гарантувати викривачам корупційних злочинів захист від переслідувань за розголошення інформації, відновлення порушених трудових та інших прав, конфіденційність повідомлень про корупцію, а також встановлення відповідальності у випадках переслідування викривачів", — пояснив Рябошапка.

Відповідні законопроекти, підготовлені з урахуванням передвиборних зобов'язань Володимира Зеленського, будуть внесені президентом України як невідкладні для позачергового розгляду Верховною Радою.

Як повідомляло видання "Коментарі", президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артемом Ситником та керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назаром Холодницьким закликав їх найближчим часом продемонструвати відчутні результати у розслідуванні резонансних корупційних злочинів".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!