Головна Новини Політика внутрішня політика Сигнали з «ДНР»: експерти очікують відведення сил в районі Петровського і Золотого
commentss НОВИНИ Всі новини

Сигнали з «ДНР»: експерти очікують відведення сил в районі Петровського і Золотого

Російську дипломатичну школу чекає тріумф

9 жовтня 2019, 18:04 comments2303
Поділіться публікацією:
Сигнали з «ДНР»: експерти очікують відведення сил в районі Петровського і Золотого

Сьогодні представники так званої "ДНР", незважаючи на продовження обстрілів, запустили сигнальну ракету в якості "оголошення" про готовність почати процес відведення сил в районі Петрівського Донецької області.

Експерти поділилися з виданням "Коментарі" думками про те, чи відбудеться розведення сил на запланованих ділянках і вздовж всієї лінії розмежування, чи сторони конфлікту не покинуть своїх позицій.

Глава Інституту демократії та розвитку "PolitA" Катерина Одарченко вважає, що розведення сил і засобів рано чи пізно все ж таки відбудеться.

"На Заході всі задоволені, що Зеленський і Путін сядуть за круглий стіл. Відповідні тези в прямому або непрямому посиланні звучали, зокрема, з вуст Трампа і Макрона. А якщо люди такого рівня роблять подібні заяви — це певні дзвіночки. Як все частіше звучать на Заході заяви про можливість зняття з Росії санкцій", — зазначила експерт.

Політолог нагадала, що відбувся обмін полоненими і розведення сил в районі Станиці Луганської. На її думку, Україна продовжить шлях до миру в тому числі і за допомогою низки поступок. У той же час вона додала, що в самих Мінських угодах закладені ризики.

Експерт Українського інституту аналізу та менеджменту політики Данило Богатирьов також вважає, що розведення сил і засобів відбудеться. Питання, за його словами, лише в термінах.

"Розведення сил і засобів біля Петрівського і Золотого – одна з умов зустрічі в "нормандському форматі". А Офіс президента України та МЗС демонструють готовність зробити все, щоб просунутися в питанні врегулювання конфлікту на Донбасі. Так що розведення сил і засобів відбудеться, цілком ймовірно, протягом тижня. Подальші ділянки – предмет діалогу у "нормандському форматі",- сказав він, зазначивши, що розведення на інших ділянках буде залежати від результатів відведення сил в цих районах.

На думку політолога Андрія Окари, сигнальна ракета була запущена під тиском Кремля. А саме розведення військ може стати символічним початком реалізації Мінських угод і "формули Штайнмаєра".

"Це може стати тріумфом російської дипломатичної школи і посилити переговорні позиції Кремля (у переговорах з ЄС і США). Для України ж наслідки реалізації Мінських угод мають досить широкий діапазон: від просто неприємних — до фатальних", — констатував експерт.

Він також підкреслив, що Росія демонструє "досить хитру комплексну позицію, яка набагато ширше інтересів верхівки "ДНР".

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко заявив, що бойовики зірвали відвід військ, початок якого було заплановано на 7 жовтня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!