Головна Новини Політика внутрішня політика Глава МЗС назвав умову, при якій на Донбас введуть миротворців
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава МЗС назвав умову, при якій на Донбас введуть миротворців

Пристайко висловив сумніви в ефективності миротворчої місії

14 вересня 2019, 19:54 comments2515
Поділіться публікацією:
Глава МЗС назвав умову, при якій на Донбас введуть миротворців

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко вважає, що Україна не повинна давати згоду на миротворчу операцію, поки не використає інші інструменти для врегулювання ситуації на Донбасі.

"Є дуже мало прикладів, коли миротворчі місії припиняли якісь конфлікти. Ми знаємо місії в Африці, які вже 50 років існують, а люди гинуть, незважаючи на присутність блакитних касок", — нагадав він.

При цьому, глава МЗС не виключив можливості введення миротворчої місії в разі, якщо Київ зайде в глухий кут з виконанням Мінських угод без миротворців. "Якщо все інше провалиться, ми будемо змушені просити міжнародне співтовариство про миротворчу операцію у тому або іншому форматі", — пояснив Пристайко.

Глава МЗС також вважає, що Україна повинна виконувати Мінські угоди, незважаючи на те, що зобов'язання були дані попередньою владою. "Ми (як держава) домовилися про щось, і навіть якщо ми ненавидимо цей варіант – то повинні дійти до кінця", — пояснив він.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", міністр закордонних справ України Вадим Пристайко запевнив, що внесення до Конституції України змін щодо особливого статусу Донбасу не буде.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!