Головна Новини Політика внутрішня політика «Міністру» терористів «ДНР» повідомили про підозру за брехню про геноцид
commentss НОВИНИ Всі новини

«Міністру» терористів «ДНР» повідомили про підозру за брехню про геноцид

Також заочно повідомили про підозру "уповноваженому з прав людини"

20 серпня 2019, 14:58 comments1572
Поділіться публікацією:
«Міністру» терористів «ДНР» повідомили про підозру за брехню про геноцид

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що так званому "міністру закордонних справ ДНР" Наталі Никоноровій заочно повідомлено про підозру, передає "РБК-Україна".

За словами прокурора, повідомлення про підозру заочно також були оголошені "уповноваженому з прав людини "ДНР" і голові та члену ОО "Справедливий захист". Всім трьом інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.

За версією слідства, зазначені особи фальсифікували свідчення жителів окупованих територій про нібито "геноцид Донбасу", які були подані в Міжнародний кримінальний суд.

Так, незаконні організації, зокрема "Спеціальна комісія з фіксації і збору доказів військових злочинів української влади на Донбасі" та ГО "Справедливий захист", які діють на окупованих територіях Донецької і Луганської областей, нібито фіксують і розслідують факти так званого "геноциду" і "злочинів проти людяності", які нібито здійснює Україна на Донбасі.

Матіос зазначив, що ці комісії збирають заяви жителів ОРДЛО про те, що загибель їх родичів, отримання ними тілесних ушкоджень, каліцтв, знищення і пошкодження майна та житла відбулось в результаті навмисних дій ЗСУ за наказами українського керівництва. На підставі цих заяв складалися позови в Міжнародний кримінальний суд і Європейський суд з прав людини, у яких відповідачем виступала Україна.

"Тільки за період 2018-2019 років від імені жителів окупованих територій Донецької області підготовлено та направлено 1539 позовів до МКС і ЄСПЛ", — розповів Матіос.

У той же час, за словами прокурора, підписанти цих позовів під час допитів не підтвердили своє авторство і заявили, що не мають доказів причетності ЗСУ до обстрілу мирних жителів.

Підозрюваним загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

Як повідомляв портал "Коментарі", 4 липня суд Чернівців заочно засудив до 10 років в'язниці директора так званого "департаменту державної інформаційної політики Міністерства інформації ДНР" Майю Пирогову.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!