Головна Новини Політика внутрішня політика Путін озвучив умови для переговорів у "нормандському форматі"
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін озвучив умови для переговорів у "нормандському форматі"

Президент РФ розповів, що чекає від України

20 серпня 2019, 08:26 comments3316
Поділіться публікацією:
Путін озвучив умови для переговорів у "нормандському форматі"

Президент Російської Федерації Володимир Путін вважає основною умовою для проведення переговорів у "нормандському форматі" особливу імплементацію статусу Донбасу, і "рішення ряду" питань з представниками української влади. Про це він повідомив за підсумками переговорів з президентом Франції Еммануелем Макроном. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Президент РФ вважає, що будь-яка зустріч, в тому числі і зустріч у "нормандському форматі", повинна приводити до конкретних результатів, і зараз потрібно домагатися реалізації досягнутих раніше домовленостей між сторонами переговорів по врегулюванню ситуації на Донбасі.

"Нинішній президент, а тоді міністр закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина пан Штайнмайер зробив компромісну пропозицію. Ми з цим погодилися, ми пішли на цей компроміс, щоб закон про особливий статус Донбасу був імплементований на тимчасовій основі в день голосування, а на постійній основі – після підведення підсумків і підтвердження результатів відповідними структурами ОБСЄ. Ну так треба це зробити в решті-решт, треба якось це оформити", — зазначив Путін.

Путін зазначив, що існує ще ряд інших питань, стосовно потрібно прийти до згоди з українською владою. До таких питань Путін відніс амністію.

Крім того, він зазначив, що відчуває "обережний оптимізм" щодо контактів із президентом України Володимиром Зеленським. Він висловив упевненість, що "альтернативи "нормандскому формату" для врегулювання ситуації в Україні немає, РФ буде його підтримувати".

У свою чергу президент Франції Еммануель Макрон заявив, що зустріч в "нормандському форматі" за врегулювання ситуації на Донбасі може відбутися в найближчі тижні.

Зустріч Макрона і Путіна відбудеться 19 серпня у літній резиденції глави французької держави — форті Брегансон.

Як писали "Коментарі", 13 липня у Парижі пройшла перша зустріч радників по відновленню "нормандського формату".

Нагадаємо, що Володимир Путін назвав умови зустрічі з Володимиром Зеленським, позначивши, що в Києві має бути сформовано уряд.

Також ми писали про те, що президент України Володимир Зеленський провів свою першу телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!