Головна Новини Політика зовнішня політика Службу безпеки України реформують
commentss НОВИНИ Всі новини

Службу безпеки України реформують

У СБУ буде посилено департамент контррозвідки, тоді як «додаткові функції відомства» будуть скасовані

29 липня 2019, 10:23 comments2835
Поділіться публікацією:
Службу безпеки України реформують

Служба безпеки України (СБУ) буде докорінно реформована, у неї повинна бути посилена контррозвідувальна діяльність, при цьому спецслужба не повинна виконувати непритаманні їй функції. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) країни Олександр Данилюк.

"У нас стоїть на порядку денному реформа сфери безпеки. Без реформування СБУ подальше реформування сфери безпеки не має сенсу, тому що історично в СБУ вбудовано велику кількість процесів", — заявив він.

Крім того, він зазначив, що СБУ повинна стати більш потужною у сфері контррозвідки. "Тобто боротьба зі шпигунською діяльністю в Україні — це ключова функція, яку вони повинні виконувати. Інші функції, які не властиві їй — економіка, боротьба з корупцією, — це штучні тимчасові функції, які потрібно прибирати", — сказав секретар Радбезу.

За його словами, аналогічної думки дотримується президент України Володимир Зеленський, крім того, це відповідає міжнародним зобов'язаннями країни.

"Потрібно прийняти низку законів, я створив групу, яка над ними працює, ми рухаємося дуже швидко", — додав він.

У свою чергу заступник глави офісу президента Руслан Рябошапка повідомляв раніше про необхідність прийняття нового закону "Про Службу безпеки України". За його словами, необхідно також ввести контроль за спецслужбою з боку Верховної ради.

Як повідомляли "Коментарі", в партії "Слуга народу" планують провести реформу адміністративного устрою, замінивши державні адміністрації префектурами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!