Головна Новини Бізнес інвестиції Рішення Окружного адмінсуду по "Укренерго" ведуть до відтоку інвестицій з України, - Тинний
commentss НОВИНИ Всі новини

Рішення Окружного адмінсуду по "Укренерго" ведуть до відтоку інвестицій з України, - Тинний

Глава холдингу «Гідроенергоінвест-Акванова» Ігор Тинний переконаний, що українські суди продовжують приймати суперечливі рішення, які погано позначаються на цілій галузі

20 серпня 2019, 14:22 comments2249
Поділіться публікацією:
Рішення Окружного адмінсуду по "Укренерго" ведуть до відтоку інвестицій з України, - Тинний

Окружний адміністративний суд Києва своїми рішеннями заблокував тарифи "Укренерго" та зупинив платежі станцій відновлюваної енергетики, що веде до відтоку інвестицій з України. Таку точку зору висловив засновник і глава холдингу "Гідроенергоінвест-Акванова" Ігор Тинний.

Компанія Тинного приєдналася до апеляційного позову проти судового рішення, яке фактично припинило виплати за зеленим тарифом у липні 2019 року.

"Ви вкладаєте гроші у певний бізнес, і раптом виявляється, що за якимось дзвінком суддя в змозі призупинити вам всі виплати, а у вас завтра настане дефолт за виплатами банку. Тобто це судове свавілля, він підриває інвестиційний клімат в будь-якій галузі", — підкреслив Тинний, коментуючи майбутнє засідання апеляційного суду.

За його словами, українські суди продовжують приймати суперечливі рішення, навіть після зміни влади і сьогодні представники зеленої енергетики сподіваються, що президент Володимир Зеленський сприятиме зняттю таких суддів і довічній забороні для них займатися правосуддям. Тинний також підкреслив, що можливість суду впливати на цілу галузь вкрай негативно позначається на іміджі та інвестиційній привабливості всієї країни.

"Підприємства ВДЕ залучили мільярди інвестицій за останні роки, галузь є флагманом і, відповідно, мені здається, що має бути знайдене рішення. Іноземні кредитори зупинилися і завмерли, чекаючи реакції української влади", — резюмував директор "Гідроенергоінвест-Акванова".

Раніше повідомлялося, що 21 серпня 2019 року Шостий апеляційний суд продовжить розгляд апеляційних скарг НКРЭКУ, ДП "НЕК "Укренерго" та ДП "Гарантований покупець" на рішення Окружного адмінсуду Києва про забезпечення адміністративного позову. Раніше Окружний адмінсуд Києва призупинив дію постанов НКРЕКП, якими затверджувався тариф на послуги НЕК "Укренерго" на передачу електроенергії та оперативно-технологічного управління. У цьому тарифі також була закладена компенсація виробникам зеленої електроенергії, що призвело до формування заборгованості перед станціями ВДЕ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!