Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, чому насправді зростає ВВП України
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому насправді зростає ВВП України

Перша реальна причина - це зростання роздрібного товарообігу

20 серпня 2019, 13:29 comments5046
Поділіться публікацією:
Стало відомо, чому насправді зростає ВВП України

В Україні назвали дійсні причини зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) — їх дві. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомив економіст і чинний голова Ради Національного банку Богдан Данилишин.

Як відомо, зростання ВВП у другому кварталі цього року (у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року), склало — 4,6%.

За словами Богдана Данилишина, перша реальна причина зростання ВВП — це зростання роздрібного товарообігу на 10,3% за період з січня по червень цього року (у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року). А також зростання на 7,8% роздрібного товарообігу у другому кварталі 2019 року в порівнянні з таким же періодом минулого року.

"Прес-служба Мінекономрозвитку повідомила, що причина в активізації інвестиційної діяльності, активізації роботи металургійних і аграрних компаній. Коректно оцінити цю точку зору складно — на сайті Держкомстату дані про капітальні інвестиції тільки за перший квартал", — написав економіст.

Зростання у сільському господарстві — є другою ключовою складовою хорошої динаміки ВВП.

"Індекс сільськогосподарської продукції за січень-червень цього року зріс на 5,8%, а у другому кварталі 2019 року на 6,3% (в порівнянні з 2-м кварталом 2018 року). До речі, в агрокомплексі ситуація передбачувано продовжує поліпшуватися. За 7 місяців індекс сільгосппродукції склав 112%. І ось тут я задаюся питанням, яке ставив собі не раз: як довго сільське господарство зможе залишатися основним тригером економічного зростання України?", — пояснив Богдан Данилишин.

Голова Ради НБУ також додав, що за підсумками червня 2019 року, середня зарплата зросла на 8,1% в річному вимірі.

"Досить тривалий період зростання зарплат, який спостерігається в нашій країні, вказує на те, що без підвищення продуктивності і ефективності праці, збільшення зарплат може загальмуватися, якщо і зовсім не припинитися. Тим більше, що однією з причин зростання зарплат є масова трудова міграція, потенціал якої, ймовірно, підійшов до краю", — говорить експерт.

Як писало видання "Коментарі", в Мінекономрозвитку повідомили про прискорене зростання ВВП.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!