Головна Новини Бізнес новини компаній «Справа про «Корвалол» встановила рекорд по тривалості розгляду,- юрист
commentss НОВИНИ Всі новини

«Справа про «Корвалол» встановила рекорд по тривалості розгляду,- юрист

Партнер юридичної фірми Arzinger Тарас Кислий заявив, що суперечка між компаніями «Фармак» і «Дарниця» за торгову марку «Корвалол», який триває 15 років, негативно характеризує Україну в питанні захисту інтелектуальної власності

16 жовтня 2019, 16:48 comments1893
Поділіться публікацією:
«Справа про «Корвалол» встановила рекорд по тривалості розгляду,- юрист

"Це справа – рекордсмен. З'єдналися багато факторів, які вплинули на строк розгляду, але це, звичайно, унікальний випадок, не впевнений, що в світовій практиці є приклад такого тривалого розгляду насправді досить тривіального судового спору про торгову марку", – сказав юрист.

За словами Кислого, проблема не тільки в терміні, але і в обставинах справи.

"Справа продовжує розглядатися, і залишається надія, що остання крапка в ній буде поставлена незабаром. В цій справі, я вважаю, правда на боці компанії "Фармак", якій належать права на ТМ "Корвалол", — сказав фахівець.

Юрист також розкритикував рішення експертів, які в 2010 році вирішили, що назви "Корвалол" компанії "Фармак" і "Корвалол-Дарниця" компанії "Дарниця", не схожі між собою.

"Такий експертний підхід є неправильним. Інтелектуальна власність передбачає ексклюзив і захист об'єкту", – підкреслив Кислий.

Судовий спір між фармацевтичними компаніями триває з 2004 року. У 2017-му Апеляційна палата Міністерства економічного розвитку і торгівлі визнала назва "Корвалол Corvalolum" добре відомим препаратом компанії "Фармак". У 2018 році Київський апеляційний господарський суд за скаргою "Дарниці" скасував рішення відомства. "Фармак" оскаржив рішення у Верховному Суді. 25 червня Велика палата ВС направила справу на повторний розгляд у суд першої інстанції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!