Головна Новини HI-tech технології Американські дослідники вказали на чергову хитрість хакерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські дослідники вказали на чергову хитрість хакерів

Іноді зловмисникам достатньо почути звук кнопок при наборі тексту

20 серпня 2019, 12:53 comments1967
Поділіться публікацією:
Американські дослідники вказали на чергову хитрість хакерів

Хакери можуть з'ясувати пароль людини, просто слухаючи його введення з клавіатури, повідомляється в нових дослідженнях з кібербезпеки.

Дослідники з Південного методистського університету в Техасі виявили, що при використанні мікрофона, встановленого на смартфоні, новий метод настільки ефективний, що його можна використовувати в шумному громадському місці, де друкують кілька людей.

Вони відкрили цю техніку, аналізуючи різні звукові хвилі, що виникають при натисканні клавіші на клавіатурі.

Після обробки акустичних сигналів вони змогли декодувати, які клавіші були натиснуті і в якому порядку. Цей метод можна використовувати не тільки для злому пароля людини, але і для розшифрування чиїх-небудь особистих листів або повідомлень.

"Виходячи з того, що ми виявили, я думаю, виробникам смартфонів доведеться повернутися до креслярської дошки і переконатися, що вони підвищують конфіденційність, з якою люди мають доступ до цих датчиків в смартфоні", — сказав Ерік Ларсон, доцент в ПМУ, який допоміг провести дослідження.

Додатки для смартфонів часто вимагають, щоб користувачі давали дозвіл на доступ програми до мікрофона пристрою в рамках своїх умов обслуговування. Зазвичай це робиться для полегшення певних функцій програми, однак цілком можливо, що хакери можуть створювати шкідливі програми з метою шпигунства, або зламувати існуючі програми, щоб таємно викрасти мікрофон телефону.

Дослідники попередили, що жертва не буде знати, що їх зламали, однак існують певні нюанси щодо цього методу. Зловмисник повинен знати тип матеріалу столу, на якому друкує жертва, оскільки металеві і дерев'яні поверхні виробляють різні звукові хвилі.

Як повідомляє видання "Коментарі", співробітники компанії Amazon поширюють фейковий відгуки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!