Головна Новини Здоров'я наше тіло Супрун розповіла про наслідки війни на Донбасі для українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Супрун розповіла про наслідки війни на Донбасі для українців

В Україні не вистачає якісної системи надання психологічної допомоги

20 серпня 2019, 14:14 comments1659
Поділіться публікацією:
Супрун розповіла про наслідки війни на Донбасі для українців

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що у кожного українця є психологічна травма через війну на Донбасі, повідомляє "Укрінформ".

"Наша країна має визнати, що за останні роки українці дістали психологічну травму, зокрема через війну на Сході. Наш народ, кожен з нас пережив серйозну травму за останні п'ять із половиною років", — сказала чиновниця.

За словами Супрун, після подій на Майдані з 2013 року багато жителів України потребували психологічної підтримки.

"Ми побачили, що Україні бракує якісної системи надання психологічної допомоги. Першими нашими кроками стала організація навчання українських психологів та психіатрів, соціальних працівників та священників у США, завдяки допомозі американського посольства", — сказала в. о. міністра, зазначивши, що українці не поспішають звертатися за психологічною допомогою, навіть якщо цього дуже потребують.

Чиновниця повідомила, що у партнерстві неурядової організації та держави створена професійна телефонна лінія із запобігання суїцидів та профілактики психічного здоров'я Lifeline Ukraine.

"Ми розуміли, що в Україні багато людей напевно не довірятимуть державній програмі психічного здоров’я, тож вирішили створити неурядову організацію, використовуючи успішний досвід "Australia Lifeline"", — сказала вона.

Супрун додала, що Міністерство охорони здоров'я створить мережу психологів, психіатрів, соціальних працівників, які можуть допомогти людині.

Як повідомляв сайт "Коментарі", Україна входить у 25 країн світу з найбільшою кількістю суїцидів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!